Petr Tomek

Francie prodloužila výjimečný stav.

16. 02. 2016 10:30:05
Francie prodloužila výjimečný stav. Prý zatím do května. Proč je ve Francii výjimečný stav ? Protože hrozí, spáchání dalších teroristických činů.

Proč hrozí páchání dalších teroristických činů ? Co je společného lidem, kteří tyto činy ve Francii páchají ? Společné jim je to, že jsou vyznáním muslimové.

Pravděpodobně to nejsou hlavně muslimové ze současné uprchlické vlny. Asi nejpravděpodobnější je, že to jsou muslimové z dalších generací muslimů, kteří přišli kdysi do Francie. Přišli tehdy jako extrémisté ? Pravděpodobně ne. Téměř určitě ne. Co se tedy stalo ? Asi se stalo to, že se nedokázali začlenit do většinové společnosti. A když se nedokázali začlenit, jejich životní podmínky byli - jsou horší, než životní podmínky průměru většinové společnosti.

Jak se to projevuje ? Projevuje se to tak, že žijí na perifériích velkých měst, mají horší byty, horší auta a porovnávají. Jsou nespokojení. Jak se ta nespokojenost projevuje ? Asi sem tam něco ukradnou, sem tam něco zničí, potloukají se od ničeho k ničemu, nudí se. A přemýšlejí co s tím.

Práce, to je asi moc nenapadne. Muslimové asi nikdy nebyli v práci moc aktivní. Vstávat brzy ráno do práce ? A navíc, pro ně je asi možnost najít dobře ohodnocenou práci docela obtížné. No a pak stačí aby mezi ně přišel nějaký radikál a najednou je terorista - teroristi na světě.

Samozřejmě, že to neplatí o všech. Je hodně takových, kteří si svoje místo našli. Třeba ti, kteří provozují bistra s výbornými kebaby ale i jiní. Jenže muslimů bude v Evropě víc a víc, převážně slušných lidí. Budou nejen ve Francii, Belgii, Anglii,... Pak už budou po celé Evropě. I oni budou bydlet převážně na periferiích, tedy až přestanou přebývat v táborech. I jim se narodí děti.

A ty děti až dospějí, budou co ? Budou nespokojené. Ale bude tady rozdíl oproti současnému stavu. Bude jich podstatně víc. Už budou moci ovlivňovat veřejný život. Tu v jednom městečku, tu ve druhém, vyhrají volby, protože jich na to bude dost. No a potom ?????

Chcete to ? Já ne. Jak to řešit ? Nenapadá mě nic jiného, než nejdřív udělat to, co lze nejrychleji. Uzavřít hranice Evropy. Kecům o tom, že to nejde, nevěřím. Jde to.

No a začít pomáhat tam, odkud přicházejí. I za cenu snížení životní úrovně v celé EU.

A ještě něco. Chtělo by to nového Reagana, který by zase umravnil choutky Ruska. Protože jestli tohle všechno někdo živí, je to Rusko. Je to zamindrákovaný Putin. V Sýrii drží u moci grázla Assada, aby tam válka nikdy neskončila a proud uprchlíků nikdy neskončil. On tedy jednou skončí, ale jistě jsou i jiné země než Sýrie. Že KáGéBáku.

Autor: Petr Tomek | karma: 17.54 | přečteno: 843 ×
Poslední články autora