Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Až půjdeš vypráskávat, řekni mi.

Půjdu s Tebou.

0 0
možnosti
Foto

Pane Tomku, ptáte se opakovaně i když odpovědi jste opakovaně dostal.

Odpovím za sebe (a naposled-již jsem vám v diskuzích opakovaně odpověděl) i když rozhodně nejsem pro přijímání uprchlíků bez omezení a kromě pana Kohouta ani nikoho kdo je pro příjem uprchlíků bez omezení neznám. V odpovědích většinou nebudu rozlišova uprchlíky a ekonomické migranty.

1/ Současná EU je schopna absorbovat řádově milion migrantů ročně bez ohledu na vyznání a bez větších problémů pokud se budou podílet všechny státy minmálně po dobu dalších 50-100 let-dál se predikovat co bude rozhodně nedá. Nicméně faktem je, že tolik lidí ani nemá zájem do Evropy jít. Krátkodobě 1-3 roky bysme byli schopni v EU zvládnout i více než 20 milionů uprchlíků (ne ekonomických migrantů) ročně byť ne v současném standardu v jakém se o ně vyspělé země starají.

2/ ČR je bez problémů schopna  příjmout 5-10 000 migrantů dlouhodobě ročně. Krátkodobě (max 3-4 roky po sobě) klidne kolem 50 tisíc lidí ročně (tedy počet, který jsme zvládli  kolem roku 2000). Pokud by se jednalo o lidi s příbuzným jazykem (Ukrajinci, Rusové) klidně i 200-300 tisíc ročně (uprchlíků).

3/ Pokud se týká migrantů čísla jsem uvedl-pokud se jim přiblížíme musí se omezit počet ekonomických mgrantů, kterým umožním zůstat. Pokud se týká uprchlíků tak se nenaplní a pokud ano jsme schopni příjmout i více, ale již ne s plnohodnotnou péči-tedy jsme je schopni uživit, ale ne je začlenit a dát jim práci.

4/ Rodiny jsou v uváděných počtech.

5/ Ano je důležité neopustit své tradice mezi které patří i svoboda vyznání a pomoc potřebným.

Nicméně to co se vy pořád ptáte po číslech, které jsme schopni příjmout není to nejpodstatnější-podstatné je pomoci zlepšit jejich život v zemi původu tak aby měli menší důvod k migraci-to je jediný způsob jak regulovat migraci.

0 2
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1230x
Důchodce, který má čas, nebo si ho umí udělat

Seznam rubrik