Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autore, evidentně nechápete výrok. Strach opravdu vede k hněvu, proč? Odpovědí jsou dvě veličiny, čas a frustrace. Pokud se něčeho obáváte po určitou dobu, něčeho s čím nedokážete pohnout, co se stále vrací a vy se toho stále bojíte, začnete být frustrován, po určité době si vypěstujete negativní reakci na danou věc a v tomto okamžiku začínáte být rozhněvaný, čím déle, intenzivněji a častěji se daný problém vrací, tím více jste frustrován až začnete danou věc vysloveně nenávidět (například dotěrného exekutora), když něco nenávidíte stále cítíte potřebu s tím něco udělat, nemáte už takový problém sáhnout k, řekněme, neortodoxním metodám, které v konečném důsleku vygradují dříve nebo později k násilí. A proč není ve výroku uvedeny ty dva důležité fakotry? Jednoduše proto, že pro každého jsou tyto "poločasy rozpadu" jiné.

Co zde vidíte jsou v Ekonomii známé dva vzájemně propojené principy, princip multiplikace a akcelerace, v zásadě říká, že statek A se multiplikuje dle multiplikátoru a při nezměněné situaci se v čase i již multiplikované zdroje A dále multiplikují a celý proces zrychluje. Co když za statek A položíme frustraci? Pak je to jen otázkou času, než frustrace dosáhne určitého bodu zlomu a začne se projevovat jako hněv a nakonec nenávist, která je motivem pro násilí.

Položte si otázku, byl byste tak moc proti migraci muslimů, kdyby nebylo 11. Září?

0 0
možnosti

P50e13t16r 36T57o52m57e64k

8. 2. 2016 10:28

Děkuji za vyčerpávající zmatenou přednášku. Zjevně jste mě nepochopil, nebo jsem to možná špatně vysvětlil. 11.září nemá s miliony potencionálních uprchlíků vlastně skoro nic společného.

0 0
možnosti

J75a24n 20P69a92l39l63a95s

7. 2. 2016 23:38

Dobrý večer, neberte to tak vážně, ta slečna je asi z galaxie „far, far away“.

0 0
možnosti

Už to, že to heslo měla hezká slečna v angličtině, o něčem vypovídá: divadlo pro zahraničí

2 1
možnosti
Foto

Já si naopak myslím, že ten výrok dost vystihuje situaci v naší společnosti.

1 1
možnosti
Foto

Jenže tu chybí celý úvod: "Fear is the path to the Dark side." Jako pohan na tomhle příkladu trochu chápu, proč se o výklad bible vedly (a vedou) války. :-/

0 0
možnosti
Foto

Nemyslím, že by to měnilo smysl a podstatu výroku.

0 0
možnosti

J74i86ř78í 95N91o85s23e31k

7. 2. 2016 11:05

"Strach je emoce, vznikající jako reakce na hrozící nebezpečí. Doprovázejí ho neurovegetativní projevy, zpravidla zblednutí, chvění, zrychlené dýchání, bušení srdce, zvýšení krevního tlaku, někdy husí kůže. Jde o normální reakci na skutečné nebezpečí nebo ohrožení, která má jedince připravit na útěk, únik nebo obranu. Strach motivuje k vyhnutí se nebezpečí nebo k útěku před ním. Kde to není možné, tam se často strach mění na agresi." (zdroj - Wiki).

Tenhle nápis na ceduli je prostě argument typu "strach je hloupý, strach je projevem malosti, xenofobie, fašizace společnosti, zaprdlého čecháčkovství", čili totální nesmysl.

Kdo v sobě přirozený strach popře, nepřežije on a následně ani jeho druh (zde myslím nemuslimy).

Případ ze světa kočkařů - lesní kočku (norskou, mývalí, sibiřku) nemůžete vypustit do města nebo kamkoliv, kde je provoz, protože ze zvědavosti chodí "vítat auta". Nemají zakódovaný strach z věci, kterou ve svém prostředí nepoznaly. (viz rovněž pták dodo.)

Ale my máme s islámem zkušenosti po mnoho set let. O válkách s Turkem píší historici, jsou tématem národních písní, odrážejí se v zeměpisných názvech. Je nesmysl vítat islám, když nejste muslim. Je to stejně sebevražedné jako vítat auta, když jste zvědavá lesní kočka.

A o tom to je.

4 0
možnosti
Foto

Tak tak, a utrpení vede ke strachu. ;-(

2 1
možnosti
Foto

R^ přesně tak. Zakázat strach, resp.opodstatněné obavy, jak by si mnozí sluníčkáři přáli, vede jen k akceleraci Yodou popsaného vývoje. Obavám je třeba předcházet zamezením vzniku situací, které strach vyvolávají.

A v případě současné migrace nejde jen o strach, ale též oprávněné rozhořčení z toho, že po migrantech není důsledně požadováno dodržování našich zákonů.

Pokud EU nebyla schopna účinně selektovat už na hranicích, měla je pro migranty neprodyšně zavřít.

14 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1230x
Důchodce, který má čas, nebo si ho umí udělat

Seznam rubrik